Президентът Румен Радев избра специално УМБАЛ "Свети Георги" за старт на

...
Президентът Румен Радев избра специално УМБАЛ "Свети Георги" за старт на
Коментари Харесай

Президентът даде началото на Българската Коледа в УМБАЛ Св. Георги

Президентът Румен Радев избра особено УМБАЛ  "Свети Георги " за старт на тазгодишната акция "Българската Коледа ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . "За нас е чест да сме домакини на откриването на една от най-светлите начинания, даряваща живот и здраве на българските деца ", показа с голямо неспокойствие шефът на най-голямото лечебно заведение в страната проф. доктор Карен Джамбазов.
Той разкри, че през годините по линия на дарителската акция болничното заведение е съумяла да се възползва от над 1 600 000 лв. под формата на жизненоважни апарати за детските отделения. 
"Избрах Университетска болница, тъй като е едно от водещите лечебни заведения в страната, гордеещо се със своите експерти и мисля, че тъкмо тук нашият апел ще е по-силен и същински ", обърна се към медицинските чиновници, препълнили залата и самият президент Радев. Мотото на тазгодишната акция ще е "В поддръжка на избавения детски живот ", разгласи той.
"Българската Коледа не е единствено дарителска акция, тя е нещо доста по-голямо, тя дава вярата, че живеем в цивилизовано общество, тя споява разнообразни обществени пластове, тя влага в нашия максимален капитал - в здравето, тя е израз на вярата в бъдещето ни като страна, тъй като съумява да сплоти хората. "
Специално към лекарите - поради помощта и грижите за дребните пациенти, Румен Радев насочи своите големи благодарности, благодарностите на всички уредници, благодарностите на на хилядите донори и най-много - благодарностите на родителите и децата, ползващо се от даренията. 
На церемонията, която бе съвършено проведена от домакините, присъстваха кметът Иван Тотев, регионалният шеф Здравко Димитров, министърът на опазването на здравето, професори, общественици, десетки чиновници на болничното заведение. Специален привет към гостите пък насочиха дребни гении от НУМТИ "Добрин Петков ". А най-развълнувани бяха дребните пациенти. С безупречна организация домакините от УМБАЛ "Свети Георги " се бяха погрижили за чудесна коледна стратегия, за тях бе и голяма торта с надпис "Българската Коледа ". 

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР